Odbojkašice Zvezde (©MN Press)
Odbojkašice Zvezde (©MN Press)

Zvezda napravila veliki korak ka finalu, već na Banjici može da završi posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 21:07

Aktuelne šampionke dobile prvi meč polufinala protiv Jedinstva posle velike borbe u Pazovi

Odmah na otvaranju polufinala - brejk! Napravila ga je Crvena zvezda protiv Jedinstva u Staroj Pazovi, pa će već u nedelju imati priliku na domaćem terenu da overi plasman u finale - 3:1 (25:22, 23:25, 34:32, 25:15).

Crveno-bele su izašle kao pobednice u trećem setu koji je bio vrlo dramatičan i ispostavilo se da je u tom trenutku prelomljena utakmica. Dobile su taj period rezultatom 34:32 posle velike borbe, Pazovčanke su pale i nisu više uspele da se podignu, pa je četvrti period protekao potpuno u znaku aktuelnih šampionki.

Izabrane vesti

Iako je Jedinstvo došlo u razigravanja sa bolje pozicije, moglo je da se pretpostavi da će Pavličevićeve izabranice tek sada pokazati realnu snagu. I prošle sezone devojke sa Marakane nisu blistale u ligaškom delu, ali su bile najbolje kad se rešavalo pitanje šampiona.

Iako su dobile utakmicu u gostima, znaju da ih podjednako težak posao čeka na Banjici u nedelju. Jedinstvo će dati sve što može da izbori majstoricu, tako da Zvezdine devojke ne smeju da dopuste bilo kakvo opuštanje.

Večeras ih je do pobede predvodila Ana Kleger sa 24 poena. Kapiten Ana Živojinović je postigla 19, a Jelena Stojić 18. Božica Marković se zaustavila na 11, Katarina Čanak na pet, a Aleksandra Ćirović na dva poena.

U poraženom sastavu najbolja je bila Tamara Miljević sa 21 poenom, a pratila je Minja Osmajić sa 18. Isidora Kockarević je postigla 13, Branka Tica devet, a Mina Dragović osam.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi - četvrtak

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3 (22:25, 25:23, 32:34, 15:25)

Železničar - Ub U TOKU


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara